Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
:: Povjerenik Europske komisije Andris Piebalgs u Hrvatskoj
02.04.2007. 18:38
Andris Piebalgs3. travnja 2007. godine, povjerenik Europske unije za energetiku, g. Andris PIEBALGS boravi u službenu posjetu Republici Hrvatskoj i sudjeluje u Forumu o energetskoj sigurnosti i suradnji u sklopu SEECP-a i potpisivanju Deklaracije o PEOP-u.

U sklopu predsjedanja Republike Hrvatske Procesom suradnje u Jugoistočnoj Europi (SEECP) održat će se u utorak, 3. travnja 2007. godine, Forum o energetskoj sigurnosti i suradnji u hotelu Sheratonu, Kneza Borne 2, Zagreb, na kojem ce sudjelovati povjerenik Europske unije za energetiku, g. Andris PIEBALGS.

Tema Foruma bit će: „Jugoistočna Europa energetski most između Ruske Federacije, Mediterana, kaspijskog i srednjoistočnog područja i Europske unije“. Energetski forum će, uz ministre nadležne za područje energetike zemalja sudionica SEECP-a, okupiti i ministre iz zemalja izvoznica energije te zemalja koje su važne zbog tranzita energije preko njihovog područja. Također, Forum će okupiti i predstavnike najvećih europskih i svjetskih energetskih kompanija te predstavnike različitih financijskih i znanstvenih institucija iz područja energetike.

Cilj Foruma je raspraviti sva kritična i aktualna pitanja na području energetike te će se raspravljati o tri glavne teme. Prva tema tiče se procesa suradnje u jugoistočnoj Europi u području energetike . Druga tema je energetska sigurnost Europe i jugoistočna Europa kao energetski „most“, a treća mogućnosti investiranja u energetsku industriju jugoistočne Europe, o čemu će govoriti predstavnici banaka i drugih financijskih institucija i energetskih kompanija.

U sklopu Foruma bit će održano i potpisivanje Ministarske deklaracije o Paneuropskom naftovodu, poznatom pod nazivom PEOP (Pan-European Oil Pipeline). Deklaraciju će u ime RH potpisati ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, u ime Talijanske Republike državni podtajnik u Ministarstvu za gospodarski razvoj Alfonso Gianni, u ime Rumunjske, u ime Republike Srbije ministar rudarstva i energetike Radomir Naumov, u ime Republike Slovenije ministar gospodarstva Andrej Vizjak, a deklaraciju će potpisati i povjerenik Europske komisije za energetiku Andris Piebalgs.

Forum započinje s radom u 9 sati, a svečano će ga otvoriti ministar gospodarstva, rada i poduzetništva, g. Branko VUKELIĆ. Potom ce uvodne govore održati g.Damir POLANČEC, potpredsjednik Vlade RH i povjerenik PIEBALGS. Ceremonija svečana potpisivanja Deklaracije ce se održati u 12.15sati u hotelu Sheraton. Na marginama foruma, povjerenik Piebalgs imat će i nekoliko bilateralnih susreta s dužnosnicima Vlade RH.

Izvor:
http://www.delhrv.cec.eu.int/
 
 
...da je Europska Unija zadnjim proširenjem povećala svoj teritorij na 4.325.675 km2, a broj stanovnika na 496 milijuna
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1