Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
O nama
U sljedećih nekoliko redaka predstavit ćemo sebe i ovu stranicu.

Tko smo mi?
Mi smo četveročlana ekipa web entuzijasta okupljena pod nazivom Weboder Team, a ovom stranicom predstavljamo našu školu, tj. Tehničku, industrijsku i obrtničku školu iz Čakovca. Svi smo ovogodišnji maturanti, polazimo smjer tehničar za računalstvo, a naša su imena:
Darko Kukovec - PHP sveznalica + mrežni maher + programer
Darko Mikulić - PHP sveznalica + mrežni maher + programer
Marko Jančec - C# maher + programer
Marko Ljubek - dizajner + pregovarač
Naša je mentorica profesorica predmeta Politika i gospodarstvo, Danijela Bratuša-Sarić, koja nas je i nagovorila na sudjelovanje u ovome natjecanju.

O stranici
Sigurno se pitate kako je nastala ova stranica. Moramo priznati da ne baš tako lako i brzo. Budući da smo na vrijeme bili upoznati s početkom natjecanja, imali smo dovoljno vremena za pripremanje same stranice. Prvo što smo napravili bio je dizajn i nismo započinjali ništa ozbiljnijega dok nismo bili u potpunosti zadovoljni njime. Kada je dizajn konačno bio "usvojen" od strane svih četiriju članova ekipe, na red je došlo i programiranje stranice. Jednoglasno smo odlučili da stranica bude u jeziku PHP. Dogovorili smo se i da stranica bude višejezična,. Odabrali smo engleski i njemački jezik jer smatramo da se oni najviše koriste u Europi, a mi smo ih ujedno i učili tokom našeg školovanja. Nakon toga, na red je došlo prikupljanje sadržaja. To je bio relativno lak posao, a koristili smo se uglavnom internetom, no bilo je tu i ponešto literature (knjige, brošure). Najteži dio tek je sada stupio na snagu: prevođenje tekstova. Zbog velike količine tekstova, međusobno smo podijelili zadatke. To je bio mukotrpan posao i trajao je gotovo mjesec dana, no uspjeli smo i to savladati. Vodili smo računa i o tome da uz kopirane tekstove uvijek napišemo izvornu adresu. Podatke za države članice EU-a uzimali smo sa Wikipedije. Dodatni problem je bio u tome što se stranica u različitim pretraživačima drugačije prikazivala, pa smo zbog toga morali raditi neke kompromise. I to nam je uzelo podosta vremena. No, sve u svemu, uspjeli smo. Stranica je sada pred vama i vi ćete sami odlučiti sviđa li vam se ona ili ne.
 
 
...da se Dan Europe slavi 9. svibnja jer je na taj dan 1950. godine francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman predložio ujedinjenje francuske i njemačke industrije ugljena i čelika
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1