Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
O nama
U sljedećih nekoliko redaka predstavit ćemo sebe i ovu stranicu.

Tko smo mi?
Mi smo četveročlana ekipa web entuzijasta okupljena pod nazivom Weboder Team, a ovom stranicom predstavljamo našu školu, tj. Tehničku, industrijsku i obrtničku školu iz Čakovca. Svi smo ovogodišnji maturanti, polazimo smjer tehničar za računalstvo, a naša su imena:
Darko Kukovec - PHP sveznalica + mrežni maher + programer
Darko Mikulić - PHP sveznalica + mrežni maher + programer
Marko Jančec - C# maher + programer
Marko Ljubek - dizajner + pregovarač
Naša je mentorica profesorica predmeta Politika i gospodarstvo, Danijela Bratuša-Sarić, koja nas je i nagovorila na sudjelovanje u ovome natjecanju.

O stranici
Sigurno se pitate kako je nastala ova stranica. Moramo priznati da ne baš tako lako i brzo. Budući da smo na vrijeme bili upoznati s početkom natjecanja, imali smo dovoljno vremena za pripremanje same stranice. Prvo što smo napravili bio je dizajn i nismo započinjali ništa ozbiljnijega dok nismo bili u potpunosti zadovoljni njime. Kada je dizajn konačno bio "usvojen" od strane svih četiriju članova ekipe, na red je došlo i programiranje stranice. Jednoglasno smo odlučili da stranica bude u jeziku PHP. Dogovorili smo se i da stranica bude višejezična,. Odabrali smo engleski i njemački jezik jer smatramo da se oni najviše koriste u Europi, a mi smo ih ujedno i učili tokom našeg školovanja. Nakon toga, na red je došlo prikupljanje sadržaja. To je bio relativno lak posao, a koristili smo se uglavnom internetom, no bilo je tu i ponešto literature (knjige, brošure). Najteži dio tek je sada stupio na snagu: prevođenje tekstova. Zbog velike količine tekstova, međusobno smo podijelili zadatke. To je bio mukotrpan posao i trajao je gotovo mjesec dana, no uspjeli smo i to savladati. Vodili smo računa i o tome da uz kopirane tekstove uvijek napišemo izvornu adresu. Podatke za države članice EU-a uzimali smo sa Wikipedije. Dodatni problem je bio u tome što se stranica u različitim pretraživačima drugačije prikazivala, pa smo zbog toga morali raditi neke kompromise. I to nam je uzelo podosta vremena. No, sve u svemu, uspjeli smo. Stranica je sada pred vama i vi ćete sami odlučiti sviđa li vam se ona ili ne.
 
 
...da najstarije stablo u Europi raste u Litvi. Promjera je 3,15 m i staro je 1500 godina
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1