Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
:: Papa Benedikt XVI. oštro kritizirao EU
26.03.2007. 16:36
Pasa 'Ne možemo izgraditi pravu zajedničku europsku kuću ako zanemarimo identitet naroda našeg kontinenta, povijesni, kulturni i moralni identitet, u čijem je stvaranju uveliko sudjelovalo kršćanstvo', rekao je Papa. Tako je kršćanstvo dobilo ne samo povijesnu, već i ulogu utemeljitelja. 'Te vrijednosti koje predstavljaju dušu kontinenta moraju ostati u Europi trećeg tisućljeća' ako ona želi ostati primjer za ostatak svijeta, tvrdi njemački papa. Posljednjih godine je Vatikan često, ali bezuspješno inzistirao da novi Europski ustav uključi u svoja temeljna načela kršćanske vrijednosti.

'Ako se prigodom 50. obljetnice Rimskih sporazuma vlade Unije žele približiti svojim građanima, kako mogu isključiti bitan element europskog identiteta poput kršćanstva, u kojem se i dalje prepoznaje velika većina', nastavio je papa.

Benedikt XVI. je tako kritizirao jedinstveni oblik otpadništva Europe, koja se želi prikazati kao zajednica vrijednosti i, kako se čini, sve češće poriče postojanje univerzalnih i apsolutnih vrijednosti. U oštrom i kritičkom govoru o Uniji, kojoj ipak priznaje gospodarski uspjeh i 'pomirenje Istoka i Zapada' kontinenta, Benedikt XVI. je ocijenio da bi se moglo pomisliti da Europa gubi povjerenje u vlastitu budućnost.

Izvor:
http://www.europe.hr/
 
 
...da je službeni moto Europske unije "In varietate concordia" ili na hrvatskim "Ujedinjeni u različitosti"
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1