Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
:: Žuti kamion na turneji 2007.
03.05.2007. 19:45

Mi

U srijedu, 25. travnja, veliki je žuti kamion ispred zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu krenuo na turneju Europskom unijom. U sljedećih sedam mjeseci će posjetiti 21 državu članicu i prijeći više od 18.000 kilometara. Kamion će se na punktovima prenamijeniti u odar na kojemu će se odigravati različite izložbe i forumi. Središnja poruka turneje je: "Za različitost. Protiv diskriminacije."

Turneja je dio događaja u okviru europskega godine 2007., godine jednakih mogućosti za sve, te ima dvostruku poruku: prvo, neprihvatljive su sve vrste diskriminacija - zbog rase, spola, starosti, invalidnosti ili spolne usmjerenosti - i drugo, ljudi u okviru europskog zakonodavstva protiv diskriminacije imaju prava koja moraju također upoznati.

Posebna pozornost namijenjena je invalidima

U Evropskoj uniji živi približno 37 milijuna invalida. Na pojavu invalidnosti se mora primjereno odazvati i društvo. Sa invalidima se mora raditi jednakopravno, s poštovanjem i suosjećajnošću.

Pristup kamionu je invalidima omogućen s posebnim dizalom, na kamionu je moguć i pregled informacija na web stranicama za slijepe. Da bi posjetitelji na vlastiti koži okusili s kakvim preprekama se svakodnevno suočvaju invalidi, na poligonu mobilnosti s invalidskim kolicima će moći isprobati prelaziti prepreke, kao što su zavoji, suženja, rampe i stepenice. Svoja osjetila će moći izazivati tako da oprobaju s ograničenim osjetilima prepoznati svakodnevne zvukove, mirise i predmete.

Izvor:
http://www.europarl.europa.eu/
 
 
...da u prosjeku svaki Englez na dan popije 5 čajeva
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1