Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
:: Europska komisija protiv Apple-a
03.04.2007. 19:23
Apple Natjecanje: EK potvrđuje slanje Izjave o negodovanju protiv navodnih teritorijalnih restrikcija u prodaji online glazbe velikim izdavačkim kućama i Apple-u.

Europska komisija može potvrditi da je poslala Izjavu o negodovanju velikim izdavačkim kućama i Apple-u vezi s dogovorima između svake izdavačke kuće i Apple-a koje ograničavaju prodaju glazbe. Korisnici mogu kupovati glazbu jedino iz iTunesovog online servisa u vlastitoj zemlji boravka. Korisnici su tu zakinuti u svojem odabiru mjesta kupovanja glazbe, vrste i cijene glazbe. Komisija u Izjavi navodi da ovi dogovori krše Povelju Europske unije o zabrani ograničavajučih poslovnih praksi.

Apple koristi nekoliko iTunes online servisa u Europskom Ekonomskom Području (EEA). Izjava o negodovanju navodi da dogovori o distribuciji između Apple-a i velikih izdavačkih kuća sadrži teritorijalna ograničenja prodaje, a koja krše Članak 81 Povelje EU. iTunes potvrđuje korisnikovu zemlju boravka putem podataka iz kreditne kartice. Npr. ako Belgijanac želi kupiti glazbu putem iTunes online servisa, njegova kreditna kartica mora biti izdana u banci s adresom u Belgiji.

Izjava o negodovanju ne navodi da je Apple u dominantnoj tržišnoj poziciji.

Izvor:
http://www.eurunion.org/
 
 
...da najstarije stablo u Europi raste u Litvi. Promjera je 3,15 m i staro je 1500 godina
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1