Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
:: Croatia Airlines planira osvajanje istočne Europe
11.04.2007. 13:57
Zrakoplov Zrakoplovi imaju po 76 sjedala, plus dva opcijska, koja će se također nabaviti, ali se ne zna točno kad, doznaje Nacional iz izvora bliskih kompaniji.

Croatia Airlines će dobiti zarakoplove putem operativnog najma od šest godina, s mogućnošću produljenja. Dva zrakoplova bit će isporučena na proljeće 2008. a dva na proljeće 2009. To je najveća poslovna akvizicija kompanije još od kupnje zrakoplova Airbus 1998. a i u nedavnom izvješću Europske komisije iz veljače tvrdi se da će Hrvatska postati regionalni centar zračnog prometa.

U tom se izvješću spominje da je Croatia Airlines zbog svoje razvijenosti najatraktivniji cilj za preuzimanje kad se tržište aviokompanija potpuno liberalizira. Izvješće također ističe da se gradnjom novog terminala u zračnoj luci Pleso i modernizacijom infrastrukture Hrvatska i Zagreb žele nametnuti kao centar budućeg ujedinjenog zračnog prometa u regiji. Riječ je o tome da će se vrlo brzo krenuti iz Zagreba prema Grčkoj, Bugarskoj, Turskoj, Crnoj Gori i ostalim zemljama u regiji.

Tako bi zagrebačka zračna luka Pleso mogla postati čvorište preko kojeg će putnici iz zemalja regije nastavljati putovanje prema zapadnoj Europi i Skandinaviji, jer će Croatia Airlines za godinu-dvije zrakoplovima Q400 moći profitabilno letjeti i prema tim zemljama.

Sve to ipak ne bi bilo moguće bez infrastrukture na zemlji, odnosno preobražaja Zračne luke Zagreb. Stoga je, kako bi omogućilo povećanje prometa idućih godina i kako bi Zagreb zaista mogao postati regionalno čvorište, veliki iskorak učinio i direktor Zračne luke Zagreb Boško Matković.

On je, prema pisanju Nacionala, za izgradnju novog putničkog terminala dogovorio upisivanje zemljišta od MORH-a na zagrebačku Zračnu luku. Zatim napravljen je detaljan projekt sa svim planovima, skicama, simulacijama koji predviđa 28 pozicija za zrakoplove s 11 zračnim mostova uz kapacitet od 3,3 milijuna putnika. Završen je i postupak za lokacijsku dozvolu. Ipak, nedostaje odluka Vlade koja još nije shvatila koliko bi Hrvatska mogla profitirati od pružene prilike.

Izvor:
http://www.europe.hr/
 
 
...da je u Europi 10 monarhija, a njih 7 članice su Europske unije: Švedska, Danska, Belgija, Luksemburg, Nizozemska, Velika Britanija, Španjolska (ostale su Norveška, Monako i Lihtenštajn)
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1