Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
:: Budućnost Kosova
29.03.2007. 19:22
Merkel Glavna tema na dnevnom redu zasjedanja u srijedu je bila budućnost Kosova. Ovaj tjedan je posebni izaslanik OUN-a za Kosovo, nekadašnji finski predsjednik Martti Ahtisaari, generalnom tajniku predstavio svoja izvješća o konačnom statusu Kosova. Vijeće sigurnosti OUN-a će o ovome pitanju odlučivati prije kraja svibnja te tako zaključiti dugo prijelazno razdoblje po međunarodnom vojnom posredovanju godine 1999.

Nizozemski poslanik Joost Lagendijk je zatim predstavio parlamentarno izvješće koje podupire Ahtisaarjev prijedlog o "neovisnosti Kosova pod nadzorom međunarodne zajednice". Živahnoj raspravi se priključio i Olli Rehn. Poslanici su bili u velikoj većini jednoglasni da trenutni status quo na Kosovu ne vodi nikamo.

Njemačka krščanska demokratkinja Doris Pack je objasnila, da je Ahtisaarijev nacrt jedina trenutno primjerna osnova za miran suživot Srba i Albanaca. Kod rješevanju pitanja budućnosti Kosova izbornu ulogu će morati preuzeti Europa. To uključuje također i opsežnu vojnu i civilnu prisutnost EU, koja bi iznosila približno 1500 do 2000 pripadnika međnarodnih jedinica.

Izvor:
http://www.europarl.europa.eu/
 
 
...da je prosječni BDP EU 30,937$ po stanovniku. Najbogatija zemlja je Luksemburg sa 91,927$ po stanovniku, a najsiromašnija Bugarska sa 4,075$ po stanovniku
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1