Početna Download Kviz Zemlje članice Linkovi O nama
 
Uloga mladih u društvu
Organizacije, udruge i portali
Mladi u Hrvatskoj
Program MLADI U AKCIJI
:: Dobrodošli u svijet asistenata europskih poslanika!
17.04.2007. 21:28
Asistenti Dobrodošli u svijet asistenata europskih poslanika!

Trenutnih 785 europskih poslanika zapošljava preko 1400 asistenata. Ako tome pribrojimo još preostalo osoblje koje pomaže pri radu poslanika, u Europskom parlamentu, kao i u njihovim državama, dobijemo ukupnu brojku od 4000 zaposlenika.

Asistenti nisu službenici Europskog parlamenta, nego rade neposredno za europske poslanike, a to znači da ih zapošljava država. Tako se i razlikuju njihove zadaće. Često su tajnica, politički savjetnik, tiskovni vođa, vodič za posjetitelje Parlamenta – sve to i još više u jednoj osobi. Budući da ih financira država, i plaće se od asistenta do asistenta razlikuju.

Asistenti su obično, a ne uvijek, članovi iste političke skupine kao i njihov poslanik. Za uspješan zajednički rad, za kojeg su značajni natrpana i duga satnica te široki spektar djelatnosti, veliku važnost ima dobro razumijevanje, tijesno sudjelovanje i stručno dopunjivanje među poslanikom i asistentom.

Izvor:
http://www.europarl.europa.eu/news/
 
 
...da sa 455 milijuna stanovnika Europska unija premašuje ukupnu populaciju Sjedinjenih Američkih Država i Rusije zajedno
 
Kako ste zadovoljni ulogom mladih u Vašoj lokalnoj zajednici?
Vrlo sam zadovoljan/na
Zadovoljan/na sam
Nisam baš zadovoljan/na
Uopće nisam zadovoljan/na
Nisam upoznat/a sa ulogom        mladih u mojoj lokalnoj        zajednici
 
copyright © 2007 by weboder & TIOŠ Čakovec | natjecanje Login@Europe 2007 | XHTML 1.1 | CSS 2.1